Assisterande domare: Isac och Linus Dahlström

Startelvan: Martin, Per, Sebastian, Christoffer, Gustav, Olle, Colin, Abubakarr, Johan, Anton och Rasmus.
Avbytare: Robin, Hult, Alexander, Edvin och Mattias.

0-1 Jesper Alvers (64)
1-1 Johan Bjuremo (65)

Ikväll var det dags igen, det var ett revanschsuget lag som äntrade Graneviks fina gräsmatta! Det var upp till bevis och visa att det vi presterade i lördags är långt ifrån det vi kan.

Killarna behövde inte långstund på sig för att visa hemmapubliken att man kunde betydligt mer, redan i matchens första minut tvingade vi målvakten till en räddning. Just målvakten skulle vara vår främsta motståndare ikväll.

Minns inte vem som kommenterade på bänken efter ca 5-10 minuter att killarna hade redan nu löpt mer än vad man gjorde under 90 minuter i lördags, lite i överkant men poängen var helt rätt.

Vi började skapa dom riktigt vassa chanserna runt den 18:e minuten, anfallet började hos Sebastian som hittade Anton som i sin tur passade snett inåt bakåt till Gustav som fick iväg ett bra skott som Johannes Fors i mål gjorde en fin räddning. Runt den 26:e minuten vinner Per ett motlägg och avslutade i stolpens utsida. I den 28:e minuten vann Johan en nickduell som Abubakarr slog ett perfekt inlägg till det bortrestolpen där Anton fick se målvakten Johannes återigen neka honom ett mål.

Anton var återigen nära ledningsmålet i den 31:a minuten men Johannes i bortamålet stod för ännu en svettig räddning. Det ska även sägas att någonstans här så gjorde Martin i vårat mål en fin räddning när han räddade ett friläge. Runt den 37:e minuten var Martin återigen med på noterna och gjorde en fin räddning. Runt den 41:a minuten hade vi kanske matchens största chans, Abubakarr slog ett inlägg på bortrestolpen där Anton nickade tätt över. 0-0 i paus kändes inte alls rättvist.

Det blev jämnare match i andra halvleken, IFK Skoghall kom ut med en annan inställning och man började känna igen dom från ifjol. Mer intensiva, gick in hård i duellerna (men schysst ska det sägas) vi fick inte lika mycket tid på oss att behandla bollen som under första halvleken. Det ska nämnas att kvällens Skoghall är nog det bästa laget vi stött på hittills, ska absolut inte glömma Säffle!

Colin gick på en längre soloräd runt den 48: e minuten, det blev tillslut ett motlägg där bollen hamnade hos Rasmus som avslutade utanför. Fem minuter senare var det återigen dags för Johannes att neka oss ett mål när han gjorde en handbollsräddning på ett avslut från Rasmus, returen hamnade hos Abubakarr som sköt tätt över ribban.

Skoghall är tunga på fasta situationer, farliga på inkaster, mycket bra slagna hörnor hela tiden. Vi började slarva lite och hade en period där vi lämnade lagspelet och skulle dribbla oss förbi, detta resulterade i snabba omställningar för bortalaget som vi tvingades ge bort en hel del hörnor. Det var vad som hände i den 64: e minuten där dom tar ledningen efter ännu en hörna hamnade bollen hos Jesper Alvers som gav sitt lag ledningen.

Vi kvitterade direkt på avsparken, mer eller mindre, jag har ingen susning på hur målet gick till då jag satt och antecknade deras mål, Johan var målskytten. Otroligt skönt och viktigt att kvittera direkt, det hann aldrig bli riktigt oroligt.

Sista 25 minuterna blev det en kamp med två lag som gick för seger, även om bortalaget emellanåt kändes nöjda med 1-1. Johannes tvingades till någon mer räddning, men det gjorde även Martin skall det sägas. I matchens allra sista sekunder fick dom en hörna, precis som deras flesta så blev det farligt, dom prickade stolpen och på returen så sköt dom över ribban.

1-1 stod sig matchen ut och vi går till uppehållet på en 2:a plats med 13 poäng, två mindre än serieledarna Grums, vi har en fortsatt haltande tabell och när Säffle spelat sin sjätte match kan dom komma ikapp oss.